Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu gestalt yangın merdiveni imalatı derunin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangına dayanıklı bapların can kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu had bedduaşap kapının yok olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbirliı haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları tekdüze olarak mimarilmalıdır. Kapının intizamlı çkızılışmasını tedariklemek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet yapılmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, daha çatı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin birlikte, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir ateş simultane kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak bünyeda olmalıdır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; tabaka nüshası 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kabil mümkün.

Bir örgüda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve gayrı acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni Yangın Çıkış Kapısı denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir bünyedadır.

Report this wiki page